İntergalaktik bir kaşif olduğumu düşlemeyi tercih ederim.
Eklemleri iltihaplanmış insanlara dahi özgürce dans etme isteği uyandıran, sadece “Can Bonomo stili” olarak tanımlanabilecek tarzıyla aklımızda yer eden ve özgün sanat anlayışıyla bizlerde merak uyandıran Can Bonomo’nun sanata, evrene, yaşadığımız dünyaya bakış açısını kendi ağzından bir de bizlerden dinleyin istedik.

Fotoğraf: Selman Akyol
Alternatif müziğin kendi içerisinde de çeşitli bir yapısı olmalı. Özellikle bu kadar etnik ve eklektik enstrüman işin içerisine girmişken prensiben hala rock yapıldığını düşünürsek. Kısacası işler karışık. Benim yüzümden değil. Türün hakkı bu. Bazı şarkılar üflemeli enstrümanlar istiyor, bazı şarkılar yaylı aranjmanı. Her seferinde ortaya çok renkli ve çok sesli bir albüm çıkmış oluyor.
Hobilerimiz bu yüzden var işte. Kitaplar bu yüzden var. Başa çıkamadığımı hissettiğim zaman bırakıyorum başa çıkmaya çalışmayı. Okuyorum, dinleniyorum. Bekliyorum.

Fotoğraf: Berfu Merve BOLULU
”Kim olduğumu biliyorum. Nereye ait olduğumu da. İnsanlara bu imajı ağırdan da satabilirdim ama ben ederimden çok memnunum. ”

Fotoğraf: Berfu Merve BOLULU
Resim serginizin de ismini taşıyan “Anachronismus…” aslında şarkılarınızda da anakronizmin etkilerini görmek mümkün; Bulunmam Gerek albümünüzde “İhtiyar bir ruhum, her şeye karışan” diyorsunuz peki, kendinizi bu zamana ait hissetmiyor musunuz?
Zamanı bükmek bana çok eğlenceli geliyor. Sürekli kendimi yazacak olsam zaten günlük tutar sizleri karıştırmazdım bu meseleye. “Bana köyümden bir selam gerek” dediğim zaman aslen bir köyüm olmadığını biliyorsunuz. Sanat mimesis kavramı üzerine kurulu. Taklidin taklidini yapıyoruz. Tiyatroda izlediğimiz zaman bu taklitler gözümüze sakil gelmiyor. Müzikte de öyle olmalı.
Müzisyen ya da ressamdansa yarı at yarı insan ya da intergalaktik bir kaşif olduğumu düşlemeyi tercih ederim.

Çalışma: BONOMO’nun sevenlerinden, Yağmur YILMAZ
Resim, müzik, oyunculuk yapıyor, şiir yazıyorsunuz.Tüm bunların içinde spesifik ilhamınızın “aşk gibi” olmadığını, tamamen hayattan beslendiğinizi ve bunun yeterli olduğunu söylüyorsunuz. Ağaçların kökleriyle insanların köklerinin birleştiği diyalektik dünyanızda geleceğe dair birincil uğraşmak istediğiniz bir sanat var mı? Hepsine mi devam edeceksiniz? Yoksa bambaşka bir evrende bambaşka bir sanat mı yapacaksınız?

Fotoğraf: Selman AKYOL