Kent

Ankara Keşif Haritası Pusula Deneyiminiz

Lavarla 2017 yılının Ekim ayında Ankara’yı farklı biçimlerde deneyimlemeyi vadeden Pusula isimli bir keşif haritası çıkarmıştı. VEKAM ve TEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi’nin yanı sıra birçok kent aktörünün desteğiyle çıkarılan keşif haritasını minyatür sanatçısı Öykü Terzioğlu çizmişti. Hakan Kaynar’ın Edebiyat Rotası’nı ve Barış Bıçakçı’nın Parkların Sürekliliği ismiyle kendi park rotasını ekledikleri harita 2017’den beri çeşitli satış noktalarında ilgilisiyle buluşuyor.

Aradan geçen yaklaşık 3,5 senede Pusu’la ile gezen Ankaralı veya Ankara dışından gelen çok sayıda kimse olduğunu biliyoruz. Gerek fotoğraf paylaşımları gerekse mail ve mesajlarla aldığımız geri dönüşler haritanın amacına ulaştığını ve şehirde farklı deneyimlere kapı araladığını gösteriyor. Bununla beraber Pusula artık Ankara hafızasının bir parçası, bugünden 2017’nin Ulus ve Çankaya’sına bakmak ve şehrin deneyim pratiklerini anlamak adına önemli bir kaynak.

Bu bağlamda Pusula kaşiflerinin deneyimleri, izlenimleri ve görüşleri de 2017’den bu yana Ankara hafızasını deşmek ve derinleştirmek, geçmiş ve bugün arasında deneyim odaklı yeni bağlar üretmek, kendiliğinden üretileni anlamak ve pekiştirmek, yok olanı ise görebilmek adına ayrı bir değer taşıyor. Haritanın ikincisi için AnkaraAks ekibi ile kolları sıvadığımız şu günlerde Pusula kaşiflerinin deneyimlerini öğrenmeye can atıyoruz.

Pusula ile gezmiş olun veya olmayın, soru formuna vereceğiniz her yanıt ikinci harita için bir katkı anlamına geliyor. Formdan toplanan verilerin bir analizini ilgilenenler için Lavarla websitesinde paylaşmayı da önemsiyoruz. Dolayısıyla formu doldururken her türlü deneyiminizin ve fikrinizin bizim için önemli olduğunu unutmayın. Soru formunu ilgileneceğini düşündüğünüz kişilerle de paylaşabilirsiniz. Katkınız için şimdiden teşekkürler!

Soru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Son katılım 15 Nisan 2021.

Kapak Görseli: Halil Gül

Seren Erciyas
Editör, Lavarla'nın kurucu ortağı ve genel koordinatörü.

Bir Cevap Yazın